first part of logo 'Máš' second part of logo 'umělecké' third part of logo 'střevo' forth part of logo '?'
CZ EN SK HU DE

Vernisáž a finále

Finálna sieť sa nám rozloží už tento piatok 3. 5. 2024 od 9:00 v kinosále Slovenskej národnej galérie! 🐯 Buďťe pri tom s nami naživo či online na Youtube kanáli SNG: 9:00 – 12:00 prezentovanie projektov, 16:00 vyhlásenie výsledkov.

Tímy predstavia projekty pred porotou zloženou z galerijných pedagogičiek, zo SNG Barbora Tribulová, z Galéria mesta Bratislavy Vendy Kováčová, zo Stredoslovenská galéria / Central Slovak Gallery Zuzana Medzihorská, z Východoslovenská galéria Petra Filipiaková a z Národní galerie Praha Ida Muráňová. Dôležitou súčasťou poroty je jej predseda, tento rok multimediálny umelec Radovan Dranga, architektka výstavy Andrea Ďurianová a partneri súťaže, z Taylor Wessing Bratislava Radovan Pala a z Europapier Slovensko Zuzana Jakubíková. Tešíme sa na vaše prezentácie.

Pre všetky finálové tímy sme si pripravili, ako každoročne, aj spomienkové Črevo dary! Tento rok, sieťou inšpirované, zvolili sme sieťovku s dlhými ušami!, pohľadnicu na presieťovanie kamarátstiev v analógovej verzii a publikáciu 111 diel z národnej zbierky alebo Umenie Slovenska. Pre ocenenú pedagogičku sme vybrali poukážku na nákup do Ex Libris v SNG a pre víťazný tím aj klobúky do páľavy.
Pohľadnice sme vyrobili s podporou Europapier Slovensko, tašku s podporou Taylor Wessing Bratislava a klobúky aj vďaka MERCHYOU. Ďakujeme

Otvorenie výstavy Máš umelecké črevo? – Sieť je naplánované už na tento štvrtok 2. 5. 2024 o 18:00 v SNG: Vernisáž výstavy projektov Máš umelecké črevo? Na výstave uvidíte 11 objektov a inštalácií, ktoré sa rôznym spôsobom dotýkajú dôležitých spoločenských aj osobných tém. 🍸 Na vernisáž je vstup aj dresscode voľný.